به گزارش صدای بورس، معاون فنی گمرک گفت: اکنون، بیش از ۵ میلیون و ۸۰۰ هزارتن کالای اساسی در بنادر و گمرکات کشور موجود است که نسبت به زمان اجرای مصوبه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، این روند دپو افزایش پیدا کرده و همین که بیش از ۵۳ فروند شناور در حال پهلوگیری یا تخلیه این اقلام اساسی هستند خود دلیل محکمی بر این افزایش است.
وی افزود: ارز کالاهای اساسی باید توسط بانک مرکزی و البته با منابع دراختیار آن مرجع تأمین شود و تا زمانی که این ارز تأمین نشود ، اسناد مالکیت به خریدار داخلی منتقل نمی شود و علی الاصول، خریدار داخلی، هنوز صاحب کالا نشده است که بتواند کالای اساسی خود را به گمرک اظهار و ضمن انجام تشریفات گمرکی، از تسهیلات ارائه شده درخصوص حذف کد رهگیری استفاده نماید.
ارونقی گفت: درخصوص کالاهای اساسی که با اعتبار صاحب کالا خریداری و به بنادر و گمرکات کشور رسیده اند مادامی که بانک مرکزی به صورت اعتباری، اعلامیۀ تأمین ارز صادر نکند و متعهد نشود تا در موعد مقرر ارز ترجیحی این کالاها را تأمین کند، هیچ صاحب کالایی مبادرت به خروج کالای خود از بندر یا گمرک تا تعیین تکلیف این موضوع نمی کند. بنابراین حذف کد رهگیری بانک، هیچ تأثیری بر روند ترخیص قطعی کالاهای اساسی ندارد.
منبع: تسنیم
نظر شما